La ciència guanya adeptes!

Llegeixo a Cerebros no Lavados (gran bloc), que ha crescut en un 36% l'interès per la ciència en l'Estat espanyol. El primer que penso és que això em sembla una bona notícia, la segona cosa és que no ser ben bé què vol dir. Així que he decidit anar a les fonts de la FECYT  i he llegit:

Desde 2008, el interés espontáneo de la población española por la ciencia ha crecido un 36%, pasando del 9,6% al 13,1% según la V encuesta Nacional de Percepción social de la Ciencia y la Tecnología(...)

Casi 8 de cada 10 ciudadanos consideran que los beneficios de la Ciencia y la Tecnología son mayores que los perjuicios o ambos están equilibrados. (...)

La muestra revela además que desde 2008 ha crecido un 10% el número de personas que asocian el progreso científico al desarrollo económico y un 20% los que asocian estos avances al empleo. También se ha incrementado un 25% el porcentaje de españoles que piensa que la ciencia contribuye a reducir las diferencias entre países ricos y pobres. 

Amb més dades la cosa canvia (tot i que faltaria poder tenir l'informe complet que no he trobat). L'interès per la ciència a l'estat espanyol és compartit per només el 13,1% de la població... que poqueta cosa... però la frase mítica és que el 80% consideren que els beneficis de la ciència són majors o iguals que els dels prejudicis!?! I com és que encara hi ha un 20% que no???? Si comparem amb països com els EUA, conegut per la seva religiositat, ens adonarem que aquest percentatge és molt baix. Als EUA, el 85% de religiosos practicants consideren la ciència com a positiva, 5% com a neutre i només el 6% com a negativa.

Així doncs, la ciència encara no té gaire bona imatge a Catalunya ni a l'Estat espanyol, però almenys la tendència és positiva. Ara bé, em pregunto pq no van treure aquesta enquesta fa unes setmanes...
Wikio

Comments for this entry

Leave your comment

 

Copyright 2010. All rights reserved.

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.