Hans Rosling i el seu optimisme crític

Deixeu que comenci amb un personatge que crec que representa perfectament el què s'intenta en aquest bloc i que tindrà un lloc privilegiat en el racó dels Personatges Optimistes. En la xerrada (subtitulada al castellà) realitzada per Hans Rosling de Gapminder a TEDTalks ens mostra amb dades estadístiques i una presentació fantàstica, que el món que tenim avui en dia no és tant dolent com ens pensem i que la lluita contra la pobresa està donant certs fruits que tots hauríem d'aprendre a valorar. Un vídeo de visió obligatòria, un must of the must!



Si després de veure el vídeo us heu tornat tant fans del doctor Hans Rosling com jo, no dubteu en consultar la web del seu projecte estadístic Gapminder o altres xerrades que ha realitzat com aquesta sobre els reducció de la mortalitat infantil. Ha estat considerat per Foreign Policy com un dels 100 pensadors més influents del 2009, però em sembla que el seu missatge encara no ha arribat a bona part de la població. Ah, i a més a més, té un nom que recorda a hand rolling (liar), es pot demanar més?

Comments for this entry

Leave your comment

 

Copyright 2010. All rights reserved.

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.